Kraftfull 18w växtlampa med E27 skruv/sockel för odling inomhus

Nya generationens 18 Watt växtlampor med E27 sockel

Detta är uppföljaren till vår tidigare 18 Watt växtlampa med E27 gänga som förutom att ha fått ett nytt stiligt vitt lamphus har flera fördelar över sin föregångare. Vi använder likt tidigare samma fullvärdiga spektrum i dessa nya växtlampor vilka huvudsakligen är anpassade efter det ljus som växter behöver. Lampan fungerar därför bra för alla växter och växtstadier oavsett om det avser att ge stödbelysning till växter inomhus, som belysning för övervintring av träd eller om det gäller mindre odling och uppdrivning inomhus. Vi har också passat på att finjustera spektrumförhållandet ytterligare under utvecklingsprocessen vilket har resulterat i ett nu ännu behagligare ljus än tidigare modell. Ljusets färgton från dessa nya växtlampor framhäver nyanserna av olika växtfärger effektfullt och fungerar bra i vardagliga miljöer.

I vår strävan mot förbättringar av vår nya generation av växtlampor har vi också delat upp produktionsleden vilket hjälpt oss förbättra både pris och kvalitet. Våra nya 18 Watt E27 LED växtlampor är på alla sätt bättre än sina föregångare samtidigt som vi lyckats pressa priset med nästan 10% tack vare uppdelningen av produktionen och att vi jobbar närmare tillverkare i produktionsledet.

LED Växtlampa med COB

Nästa steg i utvecklingen har varit att använda så kallat COB ”chip on board” vilket betyder att alla LED-chip nu sitter monterade på en kompakt liten yta istället för att vara utspridda över en större yta. Detta tar bort den visuella aspekten där man tidigare sett olika färger av rött, grönt och blått ljus när man titta mot växtlampan. Istället blandas ljusets olika våglängder bättre, innan det passerar genom linsen och ger därmed ett bättre helhetsintryck. Samtidigt kräver det heller inte längre något minimiavstånd mellan växtlampan och växten eftersom ljuset blandas innan det passerar linsen. Det blir således inga enskilda färger som kan framträda oavsett hur nära växtlampan än används. Möjligheten att använda COB har funnits ett tag och vi har undersökt den flera gånger de senaste åren men inte förrän nu har vi har hittat lösningar som är optiskt jämförbara med tidigare E27 lampor, där vi ansett ljusgenomsläppet har varit tillräckligt bra.

Vi använder högkvalitativa COB kretsar till våra nya lampor. Våra nya COB kretsar är till skillnad från tidigare kretskort som var tillverkade för hand, nu tillverkade med maskinprecision och med guldplätering för bästa möjliga elektriska och värmeavledande egenskaper.

Ett måste för odling och växtpigment året runt

Det fullspektrum vi har tagit fram är optimerat på två olika sätt. När vi utvecklat vårt ljus eller gör förbättringar till befintligt spektrum så tänker vi huvudsakligen på två saker som är ett måste för våra produkter.

Växtlampan måste fungera bra till alla typer av växter, året runt, för alla växtstadier. Oavsett om det gäller odling, övervintring, blomning, uppdrivning eller underhåll av inomhusväxter som står för mörkt eller behöver extra ljus under vinterhalvåret.
Växtlampan måste passa bra in i så väl hem-miljö likväl kontorsmiljö, därför lägger vi stor vikt vid balansen av vårt fullspektrumljus med optimala våglängder för växternas olika pigment i ett färgförhållande vilket efterliknar vitt ljus.

Gemma LEDs lampor ska alltså inte förväxlas med många av de billigare LED växtlampor som finns på marknaden idag som inte är av typen fullspektrum. Dessa lampor avger ofta ett rött eller rosa ljus och olämpliga vid användning inomhus då skenet från dem i bästa fall är jobbigt att titta på och inte framhäver växternas olika färger. Vanliga växtlampor tar alltså inte hänsyn till hur belysningen passar in i den miljö de ska användas i och tar heller inte hänsyn till att främja något annat pigment än klorofyll.
Växter producerar flera olika typer av pigment som klorofyll, anthocyanin, flavonoider och karotener för att växten både ska trivas samt se fin ut då dessa pigment oftast bidrar till växtens färg, form, smak och doft. För att växten ska kunna producera alla pigment den är ämnad att skapa måste den ha tillgång belysning med fullvärdigt spektrum, därför kan du lita på att dina växter kommer må bra under växtlampor från Gemma LED.

Observera, om lampan används tillsammans med en lampskärm/reflektorskärm som omsluter lampan bör skärmen ha ventilationshål på sidorna eller i toppen. Om lampskärmen inte är ventilerad och värmen stannar kvar i skärmen kan detta påverka lampans livslängd.


18 Watt, E27, COB, PAR30
599 Kr

18 Watt, E27, COB, PAR30, 2-pack
1079 Kr

18 Watt, E27, COB, PAR30, 3-pack
1439 Kr

Teknisk specifikation

Rött, Grönt, Blått
Brinntid
50 000 timmar
Belysningsstyrka, 1m
3100 Lux
Ljusvinkel
45°
Sockel
E27
Dimensioner Ø, H
93mm, 97mm
Vikt
0.35 kg
Garanti
2 år
Driftkostnad
8.75 Kr/månad, 90 Öre/Wh, 18 timmar/dygn
Märkning
CE, RoHS