☰
Kraftfull 18w vÀxtlampa med E27 skruv/sockel för odling inomhus

Nya generationens 18 Watt vÀxtlampor med E27 sockel

Detta Àr uppföljaren till vÄr tidigare 18 Watt vÀxtlampa med E27 gÀnga som förutom att ha fÄtt ett nytt stiligt vitt lamphus har flera fördelar över sin föregÄngare. Vi anvÀnder likt tidigare samma fullvÀrdiga spektrum i dessa nya vÀxtlampor vilka huvudsakligen Àr anpassade efter det ljus som vÀxter behöver. Lampan fungerar dÀrför bra för alla vÀxter och vÀxtstadier oavsett om det avser att ge stödbelysning till vÀxter inomhus, som belysning för övervintring av trÀd eller om det gÀller mindre odling och uppdrivning inomhus. Vi har ocksÄ passat pÄ att finjustera spektrumförhÄllandet ytterligare under utvecklingsprocessen vilket har resulterat i ett nu Ànnu behagligare ljus Àn tidigare modell. Ljusets fÀrgton frÄn dessa nya vÀxtlampor framhÀver nyanserna av olika vÀxtfÀrger effektfullt och fungerar bra i vardagliga miljöer.

I vÄr strÀvan mot förbÀttringar av vÄr nya generation av vÀxtlampor har vi ocksÄ delat upp produktionsleden vilket hjÀlpt oss förbÀttra bÄde pris och kvalitet. VÄra nya 18 Watt E27 LED vÀxtlampor Àr pÄ alla sÀtt bÀttre Àn sina föregÄngare samtidigt som vi lyckats pressa priset med nÀstan 10% tack vare uppdelningen av produktionen och att vi jobbar nÀrmare tillverkare i produktionsledet.

LED VĂ€xtlampa med COB

NĂ€sta steg i utvecklingen har varit att anvĂ€nda sĂ„ kallat COB ”chip on board” vilket betyder att alla LED-chip nu sitter monterade pĂ„ en kompakt liten yta istĂ€llet för att vara utspridda över en större yta. Detta tar bort den visuella aspekten dĂ€r man tidigare sett olika fĂ€rger av rött, grönt och blĂ„tt ljus nĂ€r man titta mot vĂ€xtlampan. IstĂ€llet blandas ljusets olika vĂ„glĂ€ngder bĂ€ttre, innan det passerar genom linsen och ger dĂ€rmed ett bĂ€ttre helhetsintryck. Samtidigt krĂ€ver det heller inte lĂ€ngre nĂ„got minimiavstĂ„nd mellan vĂ€xtlampan och vĂ€xten eftersom ljuset blandas innan det passerar linsen. Det blir sĂ„ledes inga enskilda fĂ€rger som kan framtrĂ€da oavsett hur nĂ€ra vĂ€xtlampan Ă€n anvĂ€nds. Möjligheten att anvĂ€nda COB har funnits ett tag och vi har undersökt den flera gĂ„nger de senaste Ă„ren men inte förrĂ€n nu har vi har hittat lösningar som Ă€r optiskt jĂ€mförbara med tidigare E27 lampor, dĂ€r vi ansett ljusgenomslĂ€ppet har varit tillrĂ€ckligt bra.

Vi anvÀnder högkvalitativa COB kretsar till vÄra nya lampor. VÄra nya COB kretsar Àr till skillnad frÄn tidigare kretskort som var tillverkade för hand, nu tillverkade med maskinprecision och med guldplÀtering för bÀsta möjliga elektriska och vÀrmeavledande egenskaper.

Ett mÄste för odling och vÀxtpigment Äret runt

Det fullspektrum vi har tagit fram Àr optimerat pÄ tvÄ olika sÀtt. NÀr vi utvecklat vÄrt ljus eller gör förbÀttringar till befintligt spektrum sÄ tÀnker vi huvudsakligen pÄ tvÄ saker som Àr ett mÄste för vÄra produkter.

VÀxtlampan mÄste fungera bra till alla typer av vÀxter, Äret runt, för alla vÀxtstadier. Oavsett om det gÀller odling, övervintring, blomning, uppdrivning eller underhÄll av inomhusvÀxter som stÄr för mörkt eller behöver extra ljus under vinterhalvÄret.
VÀxtlampan mÄste passa bra in i sÄ vÀl hem-miljö likvÀl kontorsmiljö, dÀrför lÀgger vi stor vikt vid balansen av vÄrt fullspektrumljus med optimala vÄglÀngder för vÀxternas olika pigment i ett fÀrgförhÄllande vilket efterliknar vitt ljus.

Gemma LEDs lampor ska alltsÄ inte förvÀxlas med mÄnga av de billigare LED vÀxtlampor som finns pÄ marknaden idag som inte Àr av typen fullspektrum. Dessa lampor avger ofta ett rött eller rosa ljus och olÀmpliga vid anvÀndning inomhus dÄ skenet frÄn dem i bÀsta fall Àr jobbigt att titta pÄ och inte framhÀver vÀxternas olika fÀrger. Vanliga vÀxtlampor tar alltsÄ inte hÀnsyn till hur belysningen passar in i den miljö de ska anvÀndas i och tar heller inte hÀnsyn till att frÀmja nÄgot annat pigment Àn klorofyll.
VÀxter producerar flera olika typer av pigment som klorofyll, anthocyanin, flavonoider och karotener för att vÀxten bÄde ska trivas samt se fin ut dÄ dessa pigment oftast bidrar till vÀxtens fÀrg, form, smak och doft. För att vÀxten ska kunna producera alla pigment den Àr Àmnad att skapa mÄste den ha tillgÄng belysning med fullvÀrdigt spektrum, dÀrför kan du lita pÄ att dina vÀxter kommer mÄ bra under vÀxtlampor frÄn Gemma LED.

Observera, om lampan anvÀnds tillsammans med en lampskÀrm/reflektorskÀrm som omsluter lampan bör skÀrmen ha ventilationshÄl pÄ sidorna eller i toppen. Om lampskÀrmen inte Àr ventilerad och vÀrmen stannar kvar i skÀrmen kan detta pÄverka lampans livslÀngd.

18 Watt, E27, COB, PAR30
599 Kr

Teknisk specifikation

Rött, Grönt, BlÄtt
Brinntid
50 000 timmar
Belysningsstyrka, 1m
3100 Lux
Ljusvinkel
45°
Sockel
E27
Dimensioner Ø, H
93mm, 97mm
Vikt
0.35 kg
Garanti
2 Ă„r
Driftkostnad
8.75 Kr/mĂ„nad, 90 Öre/Wh, 18 timmar/dygn
MĂ€rkning
CE, RoHS