t8 LED lysrör växtbelysning

Växtbelysning, lysrör LED från 10 till 24 watt

Använder du t8 lysrör som växtbelysning för frösådd eller odling kan du lätt gå över till LED lysrör om du vill fortsätta odla med samma armaturer. De här t8 lysrören sätts i vanliga lysrörshållare med standardlängder på 60, 90, 120 och 150 cm. Byt inte setup, byt bara växtbelysning.
Dessa lysrör för odling har en varmare ton på ljuset och är lämpliga att använda för alla växtbehov, från frö till blommor och frukt.

Våra lysrör kan drivas med de flesta ballaster på marknaden, oavsett om de är elektroniska eller magnetiska. Glimtändare tas bort innan lysröret installeras i armaturen.

Lysrör växtbelysning med bäst ljus

Till skillnad från annan växtbelysning har vi valt ut de våglängder som påverkar växtens olika pigment mest. Vanligtvis använder andra tillverkare en mycket högre andel röda våglängder än vad vi gör, detta för att kompensera för det felaktiga spektrumet.
Med vår växtbelysning får du en jämn fördelning av både blått, rött och grönt ljus. Detta främjar växtens alla pigment och finns beskrivet under information i vår meny på hemsidan.

Växtbelysning med grönt ljus

Främjar produktionen av Antocyanin som är växternas smak och färgämnen. Även detta är beskrivet under om du läser vidare under Växtbelysning info i menyn.
Odlar du något du ska konsumera är det en stor fördel att även ha grönt ljus med, då Antocyanin på väldigt många sätt är förknippat med vår hälsa.

Det finns 4 recensioner för den här produkten
4.75 / 5
Karin Nordin
Jag är mycket nöjd med växtbelysningen. Praktiskt att inte behöva köpa speciell armatur toppen att kunna återanvända ”gammal” armatur. LED ljuset är ekonomiskt och behagligt för växterna. Det syns på växterna att de trivs. Lysröret sprider även ljus över stor yta. Jag använder det från mars till mina förkultiverade plantor ska till växthuset i maj. Nu blir det sjunde våren med växtbelysning från Gemma. Två år med T8, 10 Watt, 60 cm ett lysrör som har ett behagligt ljus för både växterna och mig. Kan varmt rekommenderas till plant uppdrivning och odling där solens stålar inte når fram.

Måns
Det har fungerat alldeles utmärkt där jag hängt upp det i min källare där jag förvarar mina krukväxter under vintern Som t.ex. Olivträd palm och pelargoner mm. De trivs där bra och blommar och får nya blad så jag kan varmt rekommendera växtbelysning lysrör. Enda nackdel var att jag måste göra hållaren själv då det var omöjligt att hitta en armatur som passade.

Jea
Så himla häftiga lysrör med en mjuk färg som inte stör ögonen alls. Man kan se från dag till dag hur de små plantorna sträcker sig mot ljuset, de växer som ogräs :). Tack gemma för ett toppenbemötande från kundtjänst och snabba, säkra leveranser av dessa ömtåliga växtlampor.

Thomas Nyman
under röret, det gäller att vara alert på omplantering för snabbt går det. Det är första säsongen jag har fixat ett växtljus och jag ångrar bara att jag inte skaffat det för länge sedan, det blir ytterligare ett till nästa säsong. Litet minus för dålig beskrivning på elinkopplingen men bra och snabb respons från leverantören väger upp en del. Thomas

T8, 18 Watt, 120 cm, 3-pack
1678 Kr

T8, 24 Watt, 150 cm, 3-pack
1989 Kr

Teknisk specifikation

Rött, Blått, Grönt
2.4 Watt, 1.2 Watt, 1.2 Watt (per 30 cm)
Brinntid
50 000 timmar
Ljusvinkel
45 °
Sockel
T8
Dimensioner Ø, L
T8, 10 Watt, 60 cm, 3-pack: 26mm, 600mm
T8, 13 Watt, 90 cm, 3-pack: 26mm, 900mm
T8, 18 Watt, 120 cm, 3-pack: 26mm, 1200mm
T8, 24 Watt, 150 cm, 3-pack: 26mm, 1500mm
Vikt
25 kg
Garanti
2 år
Driftkostnad
2.92 Kr/månad, 90 Öre/Wh, 18 Kr/månad
Märkning
CE, RoHS