Spotlight växtbelysning för upphängning 18 och 36 watt

18 Watt spotlight växtbelysning

Spotlight LED växtbelysning för upphängning på vägg. Dessa lampor är lite av ett komplement till våra växtbelysning skenor och E27 lampor, då de är kraftfullare än våra E27 spotlight samt uppfyller funktionen att punktbelysa istället för att ge en avlång ljusbild som skenorna gör.

Vår spotlight växtbelysning är perfekt om du exempelvis vill ge extra ljus till en större enskild växt eller mindre träd.
De finns som våra skenor i två olika styrkor, en mindre variant som drar 18 watt och en större 32 watt.
Växtbelysningen monteras enkelt upp på väggen med de medföljande konsolerna. Spotlighten tar upp mindre plats än våra skenor och kan efter upphängning vinklas på sin axel 180 grader.

Växtbelysning inomhus

Växtbelysningen är utrustad med Gemma LEDs optimerade och behagliga spektrum. Spektrumet ger en trevlig stämning och lämpar sig speciellt att hängas inomhus där kraven på trivselfaktor är hög.

Som våra andra mindre växtlampor är även den här lampan byggd med passiv kylning. Utan fläktar som surrar eller andra rörliga delar som låter. Växtlampan är helt tyst i drift, ett krav för den som vill hänga upp belysningen inomhus.

För utomhusbruk

Som våra andra växtbelysning är även dessa anpassade för både inomhus och utomhusbruk. Istället för aktiv kylning som kräver fläktar för att hålla dioderna tempererade, använder även våra spotlights passiv kylning. Det innebär att de istället för att ha fläktar som transporterar bort värmen, använder dessa växtlampor ett kraftigt metallskal som fungerar som kylfläns.
Tack vare detta blir växtbelysningen helt tyst och kan därför hängas upp vart som i en miljö där trivsel är en faktor.

Utöver den passiva kylningen är även växtbelysningen IP65 klassad, vilket betyder att lampan kan utsättas för fukt och regn, och därmed hängas så väl utomhus som inomhus.

Det finns 2 recensioner för den här produkten
4.5 / 5
Sten
Växtbelysning för vägg
Att kunna fästa en spotlight på väggen är ett mycket bra sätt att kunna få en bra belysning på en större planta när det inte finns någon möjlighet att fästa belysningen ovanför plantan. Märkligt nog verkar det bara vara Gemma som har uppmärksammat detta behov. Belysningen är alldeles utmärkt och efter en månads användning syns effekten tydligt på plantan. Att jag inte sätter en femma i betyg beror endast på att sladden är svart och lite för kort vilket är dumt om man har vita väggar (vilka de flesta har).

Nilsson
Ett foto på Clevia växt från sidan med växtbelysning igångBild på Clevia ovanifrån med, fina gröna blad
I början på året hängde jag upp en av dessa vägg spotlights för att ge extra ljus till bland annat min Clivia planta. Det tog ca 1 månad sedan började Clivian att blomma, något den inte gjort på nästan 10 år. Växten har också nu efter att den fått extra ljus börjat må mycket bättre. Bladen ser gröna och friska ut och det har börjat komma flera nya blad på den. Utöver det så är växtlampan väldigt behaglig att ha igång. Alla färger för blommorna och för bladen är skarpa och fina och ljuset är behagligt att ha igång på kvällstid, speciellt nu när hösten börjar komma och det är mörkare ute. Jag ger utan tvekan den här växtbelysningen 5 av 5 möjliga och med tanke på hur bra min Clivia mår har jag även köpt en 36 watt vägg spotlight för mitt citronträd som numera mår mycket bra det med.

Rött, Grönt, Blått
9, 5, 4 Watt
Brinntid
50 000 timmar
Ljusvinkel
45°
Sockel
Ingen
Dimensioner Ø, H, D, B
180mm, 185mm
Vikt
2.6 kg
Garanti
2 år
Driftkostnad
8.75 Kr/månad, 90 Öre/Wh, 18 timmar/dygn
Märkning
CE, RoHS, IP65