18 och 36 watt växtbelysning-skena för montering på vägg och i tak

Växtskena 18 och 36 Watt

Ett utmärkt alternativ till lysrör som odlingslampa, men också en bra lösning till dig som vill underhålla dina blommor, träd och andra växter i hemmet med en bra växtlampa där ljuset inte är tillräckligt. Lampan monteras enkelt på sin medföljande konsol i exempelvis ett hyllplan, direkt på vägg eller i tak. Växtbelysningen finns i två längder så att den bäst ska kunna anpassas till sitt behov med en mindre ramp på 50 cm (18 watt) och en längre ramp på 100 cm (36 watt). Efter montering kan odlingslampan roteras i 180 grader för att man ska kunna justera ljuset. Har man exempelvis växter längs en vägg kan lampan fästas direkt på väggen och vinklas ner för att underhålla växterna med ljuset de behöver året om.
Till skillnad från andra tillverkare av LED växtbelysning där surrande och högljudda fläktar ofta används har våra skenor precis som Gemmas andra odlingslampor, kraftiga aluminiumkåpor för effektiv och ljudlös nedkylning av så att du ska kunna ha din växtbelysning inomhus utan att det stör.

Växtbelysning levereras med 1.5m kabel och stick-kontakt samt konsoler för stabil upphängning.

Växtbelysning inomhus eller som odlingslampa i ditt växthus

Växtbelysningen är IP65 klassad vilket innebär att den är godkänd för utomhusbruk och därmed kan sättas upp i trädgården så väl som i växthuset för att förlänga året och ge större skörd, lika väl som denna odlingslampa kan monteras som växtbelysning inomhus när kylan kommer och växter behövs övervintras.

Optimerade färger med LED växtbelysning

Väljer du LED växtbelysning från Gemma får du rätt lampa till dina växter. Med LED kommer din växt att må bäst med minsta möjliga energiförbrukning. All vår växtbelysning har dessutom optimerade våglängder för växternas olika pigment.
Bortsett från blått och rött ljus som krävs för klorofyll-tillverkningen har våra lampor också grönt ljus, detta av två anledningar. Grönt ljus främjar framför allt produktionen av smak och färgämnen, men är också tillsammans med blått och rätt ljus grunden till vitt ljus. Att ha grönt ljus spektrumet är med andra ord till stor fördel när man odlar eftersom man då till skillnad från annan LED växtbelysning kan avgöra alla de färger som finns i växterna. Vanligtvis används 8:1 proportioner mellan rött och blått vilket ljus i växtlampor vilket ger ett stickande och jobbigt ljus att titta på, något man helt slipper med våra produkter.


Skena, 18 Watt, 50 cm
1149 Kr

Skena, 36 Watt, 100 cm
1749 Kr

Beställ nu och delbetala från 100Kr/mån med Payson-faktura

Teknisk specifikation

Rött, Grönt, Blått
9, 5, 4 Watt / 18, 10, 8 Watt
Brinntid
50 000 timmar
Ljusvinkel
45 °
Sockel
Ingen
Dimensioner BxDxH
Skena, 36 Watt, 100 cm: 1000mm, 65mm, 75mm
Skena, 18 Watt, 50 cm: 500mm, 65mm, 75mm
Vikt
1.5 kg
Garanti
2 år
Ställ in energikostnad
17.5 Öre/Wh, 90 Öre/Wh, 18 timmar/dygn
 
8.75 Öre/Wh, 90 Öre/Wh, 18 timmar/dygn
Märkning
CE, RoHS, IP65