18 och 36 watt växtbelysning-skena för montering på vägg och i tak

Växtskena 18 och 36 Watt

Ett utmärkt alternativ till lysrör som odlingslampa, men också en bra lösning till dig som vill underhålla dina blommor, träd och andra växter i hemmet med en bra växtlampa där ljuset inte är tillräckligt. Lampan monteras enkelt på sin medföljande konsol i exempelvis ett hyllplan, direkt på vägg eller i tak. Växtbelysningen finns i två längder så att den bäst ska kunna anpassas till sitt behov med en mindre ramp på 50 cm (18 watt) och en längre ramp på 100 cm (36 watt). Efter montering kan odlingslampan roteras i 180 grader för att man ska kunna justera ljuset. Har man exempelvis växter längs en vägg kan lampan fästas direkt på väggen och vinklas ner för att underhålla växterna med ljuset de behöver året om.
Till skillnad från andra tillverkare av LED växtbelysning där surrande och högljudda fläktar ofta används har våra skenor precis som Gemmas andra odlingslampor, kraftiga aluminiumkåpor för effektiv och ljudlös nedkylning av så att du ska kunna ha din växtbelysning inomhus utan att det stör.

Växtbelysning levereras med 1.5m kabel och stick-kontakt samt konsoler för stabil upphängning.

Växtbelysning inomhus eller som odlingslampa i ditt växthus

Växtbelysningen är IP65 klassad vilket innebär att den är godkänd för utomhusbruk och därmed kan sättas upp i trädgården så väl som i växthuset för att förlänga året och ge större skörd, lika väl som denna odlingslampa kan monteras som växtbelysning inomhus när kylan kommer och växter behövs övervintras.

Optimerade färger med LED växtbelysning

Väljer du LED växtbelysning från Gemma får du rätt lampa till dina växter. Med LED kommer din växt att må bäst med minsta möjliga energiförbrukning. All vår växtbelysning har dessutom optimerade våglängder för växternas olika pigment.
Bortsett från blått och rött ljus som krävs för klorofyll-tillverkningen har våra lampor också grönt ljus, detta av två anledningar. Grönt ljus främjar framför allt produktionen av smak och färgämnen, men är också tillsammans med blått och rätt ljus grunden till vitt ljus. Att ha grönt ljus spektrumet är med andra ord till stor fördel när man odlar eftersom man då till skillnad från annan LED växtbelysning kan avgöra alla de färger som finns i växterna. Vanligtvis används 8:1 proportioner mellan rött och blått vilket ljus i växtlampor vilket ger ett stickande och jobbigt ljus att titta på, något man helt slipper med våra produkter.

Den här produkten har utgått

Det finns 8 recensioner för den här produkten
5 / 5
Mora Folkhögskola att Maud Wessman Dernebo
Enkel och utrymmesbesparande ramp som är enkel att montera och placera i olika miljöer. Toppennöjd för produkten.

Ann Sörbo
Jag använder skenan för att övervintra ett citron- och ett olivträd. Den fungerar alldeles utmärkt och jag kan till och med plocka mogna citroner året runt.

Janne Vaattovaara
Vinterodling av tomater! Fungerar bra än så länge. Små blomknoppar syns redan!

Maria Åkesson
Växtvägg med växtbelysningPlanterad växtvägg med växtbelysning
Vi på Tönnersjö Plantskola sökte en bra växtbelysning till vår växtvägg på kontoret. Vi kom i kontakt med Gemma när vi sökt lite på nätet. Då vi hade många frågor och fick en bra guidning på allt som det finns att välja på beställde vi! Nu fungerar allt perfekt och växtväggen frodas! Vi är mycket nöjda med resultat, kontakt och leverans!

Anders Lönneborg
Ljusskenan fungerar faktiskt mycket bra. Har testat den på mina pelargonier som står mot väggen under ett nordfönster, den enda plats jag har plats att ställa dem. Har lagt in en timer så att de får 12 timmar ljus per dygn och blommorna är alla friskt gröna och nästan alla blommar också. Eftersom jag tidigare forskat på fotosyntes föll jag för det ljusspektra skenan skapar samtidigt som den inte drar så mycket ström och inte avger så mycket värme. Växterna trivs utmärkt och inför vårsådden kanske jag skaffar fler växtlampor.

Mikael Johansson
Bild på 1 månad gamla tobaksplantor
Super grej, 2 månader i ett skjul utan dagsljus , ändå uppvisar plantorna ett grönt och friskt utseende. Jag skall anskaffa en skena till för att kunna utöka växtbelysning till plantorna och driva fram fler plantor att sätta ut. I vinter skall det provas om man kan odla fram skörd mogna grönsaker utan dagsljus överhuvudtaget, det skulle vara en sak att riktigt jobba med på heltid om det lyckas. På bilden, tobaksplantor 1 månad gamla utan att ha sett solen en endaste gång, trots det kraftiga och gröna, på bilden är de just omskolade till singelkruka så de ser lite tillstukade ut

Petter Ek
Jag har haft skenan uppsatt sedan början på augusti. Den sitter i en hall där solen inte når in. De växter som jag har trivs bra med det ljus som den avger. Jag styr den via timer så växterna får ljus under drygt 14 timmar per dygn. Designen på skenan tycker jag är bra! Det blir intressant ljus utav skenan men det är inte så konstigt. Eftersom det är 3 olika färger på dioderna. Jag har sedan ett längre tag tillbaka en annan led växtlampa också inköpt här. Där kunde jag se ett resultat att växterna trivdes. Därför så vågade köpa denna skena. Då jag har upplevt att det fungerar!

Nils Andersson
Olivträd under Gemma LED växtbelysningNärbild på olivträd-blad under växtbelysningFikus-bonsai under 36 watt LED växtbelysning
Jag har haft min 36 watt växtbelysning skena nu hängande på ca 1.8m avstånd från golvet i cirka 3 månader, i ett rum där det i princip inte kommer in något dagsljus alls. Båda mitt olivträd och mitt lilla bonsai fikus-träd mår verkligen prima, då bägge konstant får nya blad och skott. För ett tag sedan fick jag liv i en mangokärna som även börjat ta sig under växtlampan och nu börjat få några riktigt fina blad! Det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig. Jag är verkligen super-nöjd med lampan det är verkligen kul att se när det växer.

Beställ nu och delbetala från 100Kr/mån med Payson-faktura

Teknisk specifikation

Rött, Grönt, Blått
9, 5, 4 Watt / 18, 10, 8 Watt
Brinntid
50 000 timmar
Ljusvinkel
45 °
Sockel
Ingen
Dimensioner BxDxH
Skena, 36 Watt, 100 cm: 1000mm, 65mm, 75mm
Skena, 18 Watt, 50 cm: 500mm, 65mm, 75mm
Vikt
1.5 kg
Garanti
2 år
Ställ in energikostnad
17.5 Öre/Wh, 90 Öre/Wh, 18 timmar/dygn
 
8.75 Öre/Wh, 90 Öre/Wh, 18 timmar/dygn
Märkning
CE, RoHS, IP65