E40 LED HPS Växtbelysning 40 watt

Växtbelysning, E40 LED 40 watt

Om du odlar med HPS växtbelysning kan du nu enkelt gå över till LED utan att behöva göra några omfattande förändringar. Precis som med våra andra växtbelysning är även vår 40w E40 lampa utan fläktar och är försedd med stor aluminium-kylfläns som effektivt leder bort värmen. Eftersom odlingslampan har riktat ljus behövs ingen reflektor, men det går bra att använda med reflektor om man vill bevara sin HPS anordning som den är.

OBS: Ballast som i vanliga fall finns till E40 växtbelysning måste kopplas bort innan Gemmas LED växtbelysning skruvas i reflektorn/armaturen. Om inte ballasten tas bort kommer LED lampans dioder permanent sluta fungera.
Växtbelysningen har egen drivkrets.

Räcker till en yta på ca 1 kvadratmeter.

Bra ljus med rätt växtbelysning

med våra lampor då vi säkerställt enbart de våglängder av färger där växterna producerar som mest pigment. På grund av att vi valt ut de mest produktiva våglängderna av ljus i vår växtbelysning kan vi använda oss av jämna proportioner mellan de olika färgerna. Andra tillverkare av växtbelysning använder oftast en hög andel röda dioder för att kompensera för de mindre effektiva väglängderna vilket i sin tur också ger ett obekvämt ljus som heller inte åerspeglar alla färger hos växterna.
I och med att vi även har grönt ljus med lägger vi grunden för vitt ljus och på så vis ser man alla färger hos växterna. Det är så klart trevligt att kunna se alla färger om det är blommor man odlar, men kanske ännu viktigare så måste man kunna avgöra färger om man odlar mat.
För att se jämförelsetester mellan Gemmas växtbelysning och vanlig LED växtbelysning kan du Klicka på 'Växtbelysning Info' i menyn. Där hittar du även färgjämförelser mellan vanligt dagsljus, vår belysning och vanlig LED växtbelysning.

Det gröna ljuset

kan du också läsa mer om under Info i menyn, och vilken påverkan det har på växterna. Grönt ljus är speciellt viktigt om du odlar blommor eller växter som du ska ha för konsumtion.


Beställ nu och delbetala från 100Kr/mån med Payson-faktura

Rött, Grönt, Blått
18, 14, 8 Watt
Brinntid
50 000 timmar
0
45
Sockel
E40
Dimensioner Ø, H
103mm, 275mm
Vikt
1.5 kg
Garanti
2 år
Driftkostnad
3.4 Kr/månad, 90 Öre/Wh, 18 timmar/dygn
Märkning
CE, RoHS