Växtbelysning E27 12 watt

Växtbelysning, E27 LED spotlight 12 watt

Ljudlös större spotlight växtbelysning.
Även den här växtbelysningen använder en kraftig aluminium kylfläns för att effektivt kyla ner dioderna istället för surrande och störande fläktar. Växtbelysningen passar utmärkt som belysning inomhus för den lilla örtodlingen i köket eller som extra ljus för för dina lite större inneväxter som du vill förlänga årets mörka dagar till. Med sin låga energiförbrukning kan du helt glömma bort att den är igång och bara njuta av dina växter året om.

Med optimerat ljus i växtbelysningen

för dina växter vad de behöver samtidigt som ljuskombinationen av rött blått och grönt ljus låter dig se alla färger hos dina växter utan problem. Du som tidigare använt vanlig LED växtbelysning vet om hur jobbigt ljuset kan vara att titta på då vanlig LED växtbelysning använder udda proportioner av det röda och det blå ljuset som resulterar i något som liknar seris-rosa eller skarpt rött. Eftersom grönt ljus heller inte finns med, reflekterar heller inte hela det synliga spektrumet och många färger försvinner från växterna.
Det gör vanlig LED växtbelysning inte bara jobbig att titta på, utan även svår att jobba med om man använder dem för odling då det blir svårt att avgöra färgerna för att avgöra hälsa och utveckling hos växten.

Växtlampa med grönt ljus

Grönt ljus påverkar också växterna, även om det inte påverkar just klorofyllet. Läs mer om vad grönt ljus går under 'Växtbelysning info' i menyn där du också kan se tester mellan våra lampor och vanliga LED växtlampor.

Växtlampan räcker till en yta på ca ½ kvadratmeter.

Det finns 11 recensioner för den här produkten
4.82 / 5
Rolf Andersson
Växtlampor till Petunia och Selleri
Jag har två växtlampor i en "kuvös" som är 60 x 120 cm och 60 cm hög, där jag drar upp sommarplantor som petunia och selleri. Ljuset är mycket bra och ger kraftiga plantor, men jag hade önskat något större spridningsvinkel. I växthuset blir det mer markant att spridningen av ljuset är för snäv. I övrigt en bra lampa som är billig i drift men något dyr.

Yngve Karlsson
LED växtbelysning till Bägarranka på ställning
Bägarrankan, som jag hoppades kunna övervintra, klippte jag i januari ned till ungefärlig höjd på 15 cm. Tanken på en lämplig belysning fanns, så jag letade på nätet och upptäckte denna växtbelysning. Visserligen något dyr i inköp, men framför allt billig i drift så den kan hållas tänd 15 timmar dygnet. Bägarrankans revor har växt så mycket att jag fått leda dem i sidled över ställningen, och bladen är friskt gröna. Bägarrankan trivs tydligen med belysningen, och det skall bli spännande att se den till sommaren när den börjar blomma. Med denna LED växtbelysning kommer jag förhoppningsvis kunna njuta av bägarrankan fler år framåt. Jag tvekar inte vid betygsättningen, det blir full pott.

Elisabet Palmér Kock
Denna växtlampa E27, 12 watt har jag använt i 3 månader. Den fungerar mycket bra till mina Pelargoner som står inne för vinterförvaring. Lampan sitter i en stabil golvlampa vilket funkar ok, kanske skulle det vara ännu bättre med lampan fast fixerad ovanifrån. blombordet med lampan står centralt placerat i vår övre hall. Ljuset är mycket trevligt och lampan ger bl a färgglada skuggor i trapphuset. Viktigast är att växterna mår så bra. Några pelargoner blommar vilket gläder mig extra mycket. Jag är alltså nöjd med denna lampa och kan villigt rekommendera den till andra.

Sascha
Rekommenderad 12 watt växtbelysning för avocado och mangoplant
Redan efter en dag ser jag en direkt skillnad. Avocadoplantan som stagnerat helt i sin tillväxt har redan börjat få fart, och mangoplantan vars blad bara hängde har nu fått lite liv i sig. Fantastiskt, och bara 12 watts lampa som är kopplad till timer inställd på 13 timmars belysning per dygn. Ljuset är behagligt blåvitt och lyser väldigt direkt utan mycket "läckage" så att resten av lägenheten inte behöver beröras av belysningen. Varmt rekommenderad liten (stor) lampa!

Helen Rundgren
Det är en väldigt effektiv och bra lampa! Jag har insett att den är lite för snäv för mitt behov och jag ska köpa en skena eller ett lysrör också. Mina citrusplantor har blivit många fler. Av någon konstig anledning. Men det gör inget att det blev så, för den här lampan kommer alltid ha jobb! Jag tycker det lite mysko turkos ufo-ljuset är skönt för ögonen om man jämför med andra läskigt lila och kalla växtlampor.

Mikael Mellberg
Helt nöjd med växtbelysningen till valnötsträden
Jag är super nöjd! Lampan är energisnål och Den har en snygg design. Mitt avokadoträd tror att det är högsommar! Så den växer som aldrig förr. Jag har i dagarna ställt fram valnötsträden som vintrade i ett kallt och mörkt rum. Så nu står dom också under lampan tillsammans med avokadon. Lampan är kopplad till en timer, den sätts på kl 09 och stängs av runt 18 tiden. Jag är helt klart nöjd med lampan och jag kan starkt rekommendera den. Skenet från lampan lyser i olika färger och ja tycker bladen ser grönare ut av den.

Birgitta Mellberg
Under senhösten började min citronplanta tappa blad varje dag. Då köpte jag växtlampan, som jag har har tänt från tidig morgon till sena kvällen. Jag har även givit den en liten vattendusch i samband med att jag tänt ljuset på morgonen. Sedan dess har bladen suttit kvar och nu har nya skott och blomknoppar kommit fram. Tyvärr är inte ljusskenet så fint utifrån sett, men det är absolut värt det.

Johanna
till mina citrusfrukter, det funkar helt klart över förväntan! Har 3 st citrusplantor, ett olivträd och en kallväxande dendrobium (orkideart) vilket alla växer på bra, ett av citrusträden har blommat sedan jag ställt den under den här lampan. Vad man ska tänka på är ju att växterna inte är av samma behov av ljus när de står kallt (är mellan 10-16 grader i garaget) så hade det varit inne i bonongshuset så hade de kanske behövt mer ljus. Är i alla fall väldigt nöjd :-)

Niklas Hjelm
från Gemma Led och denna trivs jag bäst med. Har sett väldigt bra resultat med sallad och örter i en fönsterodling som tillskottsbelysning. Ljuset har en blåaktig ton som inte stör och växterna får ett brett spektrum av ljus som är optimalt för tillväxt. Kan varmt rekommendera denna prisvärda lampa hela året om.

Marcus
Den väger dock en del, så se till att ha något som orkar lampan. Om inte annat är den klockren och har hjälpt min kaffeplanta något enormt! Hade hittat billiga lamport på e-bay, men de har endast blå och rött ljus, vissa oranget. Ögonen blir trött på att ha ett rosaskimmrande ljus, särskillt om det skulle vara i en etta. Gemmas lampor ger att mycket behagligt ljus och det blir till och med lite mysigt om man släcker alla andra lampor i rummet, när det är mörkt ute.

Jojje
Mina växter har fått ett enormt lyft tack vare denna. Speciellt mina chillisar har exploderat i frukter och blommor. Det tar ett par veckor innan man ser en direkt skillnad, men då är den enorm. Enormt nöjd även om priset var rätt så saftigt. Lampan blir varm men aldrig så pass varm att man inte vågar lämna den på när man sticker hemifrån eller på under längre pass. Kan stå på i dygn utan att man behöver oroa sig. Kvalitén är på toppnivå på alla plan. Lampan fraktas inlindad i mycket bubbelplast och sedan i ett välpaketerat paket. Mitt betyg: 9 av 10. Där det är priset som gör att det inte blir toppoäng.

E27, 12 Watt spotlight
579 Kr

Beställ nu och delbetala från 100Kr/mån med Payson-faktura

Teknisk specifikation

Rött, Grönt, Blått
6, 3, 3 Watt
Brinntid
50 000 timmar
Belysningsstyrka, 1m
3600 Lux
Ljusvinkel
45°
Sockel
E27
Dimensioner Ø, H
120mm, 126mm
Vikt
0.4 kg
Garanti
2 år
Driftkostnad
5.83 Kr/månad, 90 Öre/Wh, 18 timmar/dygn
Märkning
CE, RoHS