E14 5 watt växtbelysning

Effektiv E14 växtbelysning

Vi har nu släppt våra uppdaterade 5 watt modell där vi i vårt kontinuerliga arbete för att göra bättre produkter har bytt från att använda enskilda LED till en så kallad COB (chip on board). Genom att göra detta har vi i huvudsak kunnat förbättra två olika saker, både vad gäller funktion och estetik. Med vår nya modell har vi dubblerat antalet chip vilket gör att vi med bättre precision kan anpassa vårt spektrumförhållande vilket i sin tur ger ett högre CRI (färgindex) samtidigt som vi bättre anpassar våglängder till att vara än lämpligare för växter.

5 Watt modellen har standardiserats och det är samma typ av COB som används både i vår E14 och i våra GU10 lampor.

Fullspektrum LED

Vårt koncept med att utveckla växtbelysning är att spektrumet bör simulera vitt ljus så nära som möjligt just för att detta är det naturliga förhållandet under vilka växter har utvecklats men också för att vi vill att våra belysningar ska fungera under normala inomhusförhållanden. Vanlig LED växtbelysning innehåller bara röda och blåa våglängder vilket enbart stimulerar klorofyllproduktionen, men det här är helt enkelt inte tillräckligt vid användning av växtbelysning för vanliga inomhusväxter då minst en tredjedel av synliga spektrumet saknas vilket innebär att alla färger inte reflekteras.

Extra ljus året runt

Den extremt låga strömförbrukningen gör den här lampan idealiskt för användning året runt. Denna lampa är anpassad för att passa E14 socklar och fungerar bra för alla inomhusväxter som behöver extra stöd där naturligt ljus saknas. Den kan också användas för odling av mindre örtplantor och bör i så fall endast användas för gröna växter som basilika, oregano, gräslök etc.


E14, 5 Watt spotlight
249 Kr

E14, 5 Watt spotlight, två-pack, 20% rabatt
399 Kr

E14, 5 Watt spotlight, fyr-pack, 30% rabatt
699 Kr

Beställ nu och delbetala från 100Kr/mån med Payson-faktura

Teknisk specifikation

Rött, Grönt, Blått
3, 1, 1 Watt
Brinntid
50 000 timmar
Belysningsstyrka, 1m
2300 Lux
Ljusvinkel
°
Sockel
E14
Dimensioner Ø, H
49mm, 56mm
Vikt
kg
Garanti
2 år
Driftkostnad
2.43 Kr/månad, 90 Öre/Wh, 18 timmar/dygn
Märkning
CE, RoHS