E14 5 watt växtbelysning

Effektiv E14 växtbelysning

Vi har nu släppt våra uppdaterade 5 watt modell där vi i vårt kontinuerliga arbete för att göra bättre produkter har bytt från att använda enskilda LED till en så kallad COB (chip on board). Genom att göra detta har vi i huvudsak kunnat förbättra två olika saker, både vad gäller funktion och estetik. Med vår nya modell har vi dubblerat antalet chip vilket gör att vi med bättre precision kan anpassa vårt spektrumförhållande vilket i sin tur ger ett högre CRI (färgindex) samtidigt som vi bättre anpassar våglängder till att vara än lämpligare för växter.

5 Watt modellen har standardiserats och det är samma typ av COB som används både i vår E14 och i våra GU10 lampor.

Fullspektrum LED

Vårt koncept med att utveckla växtbelysning är att spektrumet bör simulera vitt ljus så nära som möjligt just för att detta är det naturliga förhållandet under vilka växter har utvecklats men också för att vi vill att våra belysningar ska fungera under normala inomhusförhållanden. Vanlig LED växtbelysning innehåller bara röda och blåa våglängder vilket enbart stimulerar klorofyllproduktionen, men det här är helt enkelt inte tillräckligt vid användning av växtbelysning för vanliga inomhusväxter då minst en tredjedel av synliga spektrumet saknas vilket innebär att alla färger inte reflekteras.

Extra ljus året runt

Den extremt låga strömförbrukningen gör den här lampan idealiskt för användning året runt. Denna lampa är anpassad för att passa E14 socklar och fungerar bra för alla inomhusväxter som behöver extra stöd där naturligt ljus saknas. Den kan också användas för odling av mindre örtplantor och bör i så fall endast användas för gröna växter som basilika, oregano, gräslök etc.

Den här produkten har utgått

Det finns 11 recensioner för den här produkten
4.91 / 5
Tommy Andersson
Funkar bra. Fint ljus från lampan.

Kåre Bovin
Helnöjd.rekomenderas. bara provat en försommar för driva upp sommar blommor, gick väldigt fort och blev bra och kraftiga vid utplantering

Anneli Lindberg
Jag har bara hunnit använda GU10 5w än , o växterna gillar verkligen ljuset !! fast dom står ganska mörkt i rummet så har dom fått bättre grön färg o nya blad.... kommer att köpa dom igen. E14, 5w ska jag ha till att väcka mina änglatrumpeter med i mars/april..... hoppas det funkar

Susanne
Toppenlampa för mina tomatplantor, de blir såå fina och stadiga.. Andra säsongen jag kör nu, superbra växtlampa. /Susanne

Timo Korhonen
Kryddhylla med örter under växtbelysning
Här min kryddhylla med tre E14 5W växtbelysning funkar hur bra som helst :) tack gemma för era grymma lampor

Britt-Inger Flygel
Denna lilla växtbelysning fungerar utmärkt när man förkultiverar tomat, paprika, gurka, broccoli, brysselkål, även plantor av olika slag samt alla typer av olika örter. Jag har haft tomater "Tiny Tim" Persilja, timjan,basilika hela vintern tack vare denna lampa. Lampan lämpar sig även för andra krukväxter som behöver mera ljus för att klara den mörka vintern. Ska man förkultivera större mängder kan det nog behövas ett par lampor till. Plantorna blev inte långa och rangliga utan små och knubbiga. Jag är mycket nöjd med denna belysning.

Iréne
Bild på Benjaminfikus under växtlampaUnder växtlampa med Benjaminfikus under dagtid
Har denna Benjaminfikus lång inne i ett rum och den har under vintern bara tappat 4 blad. Fin mörkgrön hela växten. Nu vill jag gärna starta upp fröbäddar men saknar en bra belysning än så länge så jag väntar tills jag vet vilken jag behöver. Bilderna jag visar är tagna en på dagen och en på kvällen och själva armaturen är en från IKEA men med den här växtlampan. Ger ett fantastiskt sken runt omkring också. Hoppas att bilderna följer med i min recension.

Stefan
Lampan gav växterna ett nytt liv i vintermörkret, påtaglig skillnad i deras välmående. Som punktbelysning ger lampan dessutom ett vackert ljus i rummet. Har nu skaffat några ytterligare växtlampor till några slokande växter. .

Per
Är mycket nöjd med köpet! Behagligt ljus som ej stör i vardagsrummet utan snarare förskönar då den innehåller olika färger. Växten, en monstera, trivs mycket bra under växtlampan och producerar nya blad, trots att det är vinter. Rekommenderas!

Ewa Edblom
Jag köpte 2 E14 5 watt och satte i mitt norra köksfönster med förhoppningen att mina Lyckliga Lotta skulle kunna överleva vintern. Det lyckades nästan. De dog härom veckan. Jag tror ändå att växtbelysningen främjat både mig och växterna i fönstret. Växtlamporna har fungerat utan problem hela tiden.

Elisabet Palmér Kock
Denna lilla nätta lampa E14 5 watt fungerar utmärkt hos mig. Den är monterad i en bordslampa med ledad arm, med hjälp av adaptern. Den belyser pelargoner på vinterförvaring, närmare bestämt 3 st. Blommorna står på en plats som jag och min familj passerar många gånger per dag. Den stör inte utan ger roliga och färgglada skuggor som vi trivs med. Blommorna mår bra och kommer att klara vintervilan fint, vilket verkligen är roligt eftersom de är ovanliga sorter som jag inte vill mista. sammanfattningsvis kan jag verkligen rekommendera denna växtbelysning.

Beställ nu och delbetala från 100Kr/mån med Payson-faktura

Teknisk specifikation

Rött, Grönt, Blått
3, 1, 1 Watt
Brinntid
50 000 timmar
Belysningsstyrka, 1m
2300 Lux
Ljusvinkel
45°
Sockel
E14
Dimensioner Ø, H
49mm, 77mm
Vikt
0.8 kg
Garanti
2 år
Driftkostnad
2.43 Kr/månad, 90 Öre/Wh, 18 timmar/dygn
Märkning
CE, RoHS