Växtbelysning 30 watt

30 watt LED växtbelysning

En lillebror till vår 60w LED växtbelysning med sitt lite mindre skal. Även den här lampan är helt ljudlös och kyler ned sig med silikon-gel genom sitt kraftiga aluminiumskal. Med sina 30 watt drar den mindre energi men är fortfarande mycket effektiv och utmärkt till för dina växter och odlingsbehov.

Till skillnad från annan LED växtbelysning som ofta har ett obekvämt ljus med dominanta röda färger kan den här lampan utan problem placeras i exempelvis ett vardagsrum eller annan öppen plats utan att uppfattas som stötande. Främst är valet av de röda blå och gröna våglängderna optimerade för växternas olika pigment, kombinationen är samtidigt grunden för vitt ljus vilket framhäver alla färger hos växten.
Tack vare valet av ljusvinklen begränsas också ljusets spridning över ett begränsat område för att få så mycket ljus som möjligt till växterna samtidigt som det blir så lite spill-ljus som möjligt utanför området växterna står på.
Gemmas LED växtbelysning med 45 graders vinkel räcker till en yta på ca 1 kvadratmeter och växtbelysningen med 90 graders vinkel räcker till ca 3 kvadratmeter.

Växtbelysningen levereras med 1.5m sladd och stick-kontakt samt konsoler för stabil upphängning.

Välj rätt ljusvinkel för växterna

Det finns två olika varianter av LED växtbelysningen beroende på vad du ska använda lampan till. De två olika växtlamporna säljs med 45 respektive 90 graders ljusvinkel, där 45 grader är mer lämpat för punktbelysning som odlingslampa och 90 grader är bättre som växtbelysning för underhåll då det täcker en större yta.
Den enda förutsättningen för att välja växtbelysningen med 90 graders ljus är om du odlar i ett begränsat utrymme där inneslutningen tillåter ljus att reflektera. Detta ger i så fall en jämnare spridning av ljus runt om hela växtområdet.

Belysning inomhus eller i växthus

Är fullt möjligt med vår 30w växtbelysning, precis som med vår 60w belysning då även den här lampan är IP65-klassad.

Kan hängas så väl inomhus som utomhus.

Den här produkten har utgått

Det finns 4 recensioner för den här produkten
5 / 5
Anders Linderssona
1:a Mars. 30 wattaren blev perfekt för vårt behov, nu breder chiliplantan ut stora blad utan att rangla i väg mot fönsterrutan som de brukar göra. Vi har den intill balkongen på övervåningen, skruvad i snedtaket. Tack vare möjligheten att vinkla huset, samt att den inte hade fläkt, så var det möjligt. Inte billig direkt, men en gedigen pjäs är det!

Jonas
Växterna trivs verkligen! Jag gillar att lampan även har grönt ljus så att växterna ser ut som de ska göra. Lampan ger intryck av mycket hög kvalitet och har fungerat klockrent under det första året. När vi har använt den som förodlingslampa har det varit praktiskt med den rektangulära formen på ljusbilden. Brickor med mängder av småkrukor kan flyttas runt efter behag. Jag har inte mätt upp ljusstyrkan men den ser ut att vara mycket jämn. Den är inte billig men som det ofta är så får man vad man betalar för.

Marie
Citron och olivträd under LED växtbelysningCitronfrukt med LED växtbelysning
Läste på om många lampor innan jag bestämde mig för denna efter det att jag mailat och fick då både snabbt och utförligt svar. Lampan täcker faktiskt alla 6 träden (3 citron och 3 oliv). En oliv håller sakta men säkert på att mogna och citronerna har gulnat under dessa kalla månader. Jag är mycket nöjd och tycker det var väl investerade pengar! Sen att den är energisnål gör ju inte saken sämre.

Tomas
Bra växtbelysning för Monstera i vintermörkret
Skaffade denna och vilken skillnad strålkastaren gör! Sitter ca 1,3m från översta bladet. Alltid ett nytt blad på gång. Ett lugnt skönt turkos sken. Lampan sitter i taket men bländar inte alls. Har provsuttit hela rummet, förutom under då så klart. Bladen som är över nedersta lampan är alla nya. Riktigt bra i vintermörkret :)

Beställ nu och delbetala från 100Kr/mån med Payson-faktura

Teknisk specifikation

Rött, Grönt, Blått
13, 12, 5 Watt
Brinntid
50 000 timmar
Ljusvinkel
45 ° & 90 °
Sockel
Ingen
Dimensioner BxDxH
Strålkastare, 30 Watt (45°): 225mm, 185mm, 159mm
Strålkastare, 30 Watt (90°): 225mm, 185mm, 159mm
Vikt
4 kg
Garanti
2 år
Driftkostnad
34.99 Öre/Wh, 90 Öre/Wh, 18 Kr/månad
 
23.33 Öre/Wh, 90 Öre/Wh, 18 Kr/månad
Märkning
CE, RoHS, IP65