Citronträd under växtbelysning

Skriven av Nilsson 2015-09-24
5 av 5

Jag installerade den här 36 Watt spotlighten efter att ha använt den mindre modellen ett tag till min Clevia som jag fått super bra resultat med.

I början på våren fick jag mitt fina Citronträd i födelsedagspresent och bestämde mig kort därefter för att skaffa belysning till trädet så att det skulle må så bra som möjligt. En stund under våren stod trädet inne under lampan och redan ett par veckor efter jag ställt trädet under växtbelysningen så började det blomma. Denne första blomningen var enorm, jag räknade alla citronknoppar och där var 49 st citroner på väg. Givet klarar inte trädet av att hålla kvar alla dessa men det var ändå kul att se ett sådant resultat på så kort tid. Efter det har trädet blommat ännu en gång innan jag bestämt mig för att ställa ut det.
Trädet stod ute en stund under sommaren men med tanke på hur sommaren varit så har inte mycket hänt under den tiden. Jag tog in citronträdet ganska tidigt och ställde det under min växtbelysning igen och det tog inte långt tid förrän trädet igen blommade. Blomningen var inte lika kraftig som den första men fortfarande rätt bra.
Ett par veckor har gått sedan det blommade sist och nu har det börjat blomma än en gång. Citronträdet har alltså blommat fyra gånger sedan jag fick det i början på året, helt otroligt! Jag är verkligen jättenöjd med resultatet, och som ni kan se på bilderna så mår både trädet och blommorna bra. Många frukter ramlar som sagt av för att trädet inte orkar bära allt, men de som växer där just nu ser ut att bli riktigt fina.
Citronträdet har också fått både nya skott, grenar och blad när det stått under sin växtbelysning. Skotten är gröna och friska och de blad som är färdigutvecklade ser jag nu är mer än dubbelt så stora som alla blad var på trädet när jag fick det. Det ska bli riktigt kul att se hur stort citronträdet är om ett par år.

Som med den mindre spotlighten så är också den här trevlig att ha igång på kvällen. Ljuset är behagligt och det är trevligt att se något grönt som lyser upp i mörkret, speciellt nu när hösten börjar tränga sig in.
Bifogade bilder
Klicka på bilderna för att förstora
Ett foto på hela citronträdet under växtbelysningenEn av alla blommor på trädet just nuTvå andra fina blommor som slagit ut heltNya fina gröna och friska skott har bildatsEn av frukterna som växer på citronträdet
Din kundvagn
Kundvagnen är tom

LED Växtbelysning
E27 18w
E27 12w
E27 9w
E27 7w
E14 5w
GU10, MR16 5w
T8 lysrör 10-24w
Spotlight 18w
Spotlight 36w
Ramp 18w-36w
Ramp 48w-72w
Takväxtbelysning 9-18w
E40 40w
E40 60w
Odlingslampa 30w
Odlingslampa 60w
Odlingslampa 90w
Odlingslampa 180w
Odlingslampa 300w
Odlingslampa 675w
Odlingslampa 1200w

Gemma FAQ

Guide

Information
Färger, LED och växter
Odling 4w vs 10w
Odling 60w vs 90w UFO

Kundtjänst

Betala med Payson