Kraftfull och kompakt 180 watt växtbelysning

Kraftfull 180 watt odlingslampa

Den här 180 watt odlingslampan är näst till minst av lamporna i vårt nya urval av aktivt kylda lampor, där vi satsar på att få in maximalt med ljus från vårt optimerade spektrum till ett så bra pris som möjligt. Odlingslampor i vårt nya sortiment med aktivt kylda lampor riktar sig framförallt till de som är ute efter belysning för odling och inte planerar att hänga upp lampan på ett ställe som vardagsrum eller kök.

Våra större aktivt kylda lampor har till skillnad från våra passivt kylda blivit försedda med ett varmare spektrum. Detta speciellt för att våra aktivt kylda odlingslampor är framtagna mer för den som odlar än för vardagligt bruk som exempelvis en E27 lampa skulle användas till. Det betyder att vi har valt att maximera det röda spektrumet samtidigt som vi behåller vårt goda förhållande av blått och grönt ljus för att lampan ska vara lätt att arbeta under, men med fördelen att växtbelysningen kan prestera bättre när det kommer till växter som ger frukt och blommar.

Växtbelysning med fläktar

Jämfört med vår mindre växtbelysning som helt använder sig av passiv kylning och därmed också är helt tysta, har vi valt att använda oss av lamphus för vår större växtbelysning som använder sig av fläktar för kylning. För vår passiva belysning krävs det mer metall som kan leda bort värmen som genereras av dioderna, vilket direkt ökar priset både för inköp och frakt. Vi har därför valt att använda oss av lamphus med fläktar för att kunna hålla slutpriset nere samtidigt som vi kan erbjuda kraftfull växtbelysning.
Våra nya kraftfullare växtlampor är speciellt ämnade för den som vill odla och som inte tänkt hänga upp lamporna där ljud kan vara en störande faktor i vardagen.

Med belysningen tillkommer det en 1 meter nät-kabel (IEC C13). Tack vare att kabeln är standardiserad är det lätt att byta ut den till önskvärd längd om längre eller kortare mått önskas.

Växtbelysningen är också utrustad med två stycken strömbrytare. Med dessa kan odlaren själv styra om halva eller hela lampan ska vara igång. En perfekt lösning för den som både vill odla från frö till skörd under en och samma lampa.

Kraftfulla dioder

Till skillnad från våra mindre lampor som av värmeskäl måste tillverkas med 1 watt LED dioder, använder vi till vår kraftigare odlingslampor 3 watt LED dioder.
Eftersom foton-flödet i en 3 watt diod är kraftigare än det i 3 stycken 1 watt dioder är även detta en faktor som gör att du kommer få en kraftigare tillväxt och blomning när du odlar.

Vår aktivt kylda växtbelysning är redundant sammansatt med diod-moduler.
I var modul sitter 25 stycken 3 watt dioder som alla fungerar fritt från varandra. Skulle en modul av någon anledning sluta fungera kan denna enkelt bytas ut med minimal påverkan för pågående odling. Funktionen är ett måste för alla odlare som kräver en redundant odlingslösning.

Den här produkten har utgått

Beställ nu och delbetala från 100Kr/mån med Payson-faktura

Rött, Grönt, Blått
132, 24, 24 Watt
Brinntid
50 000 timmar
Ljusvinkel
90°
Sockel
Ingen
Dimensioner BxDxH
33 dB
Vikt
3.6 kg
Garanti
3 år
Garanti
87.48 Kr/månad, 90 Öre/Wh, 18 timmar/dygn
Märkning
CE, RoHS