50 Watt växtlampa för alla typer av växter

Ny modell av växtlampa

Vi har tagit fram två nya modeller av LED växtbelysning med 50 och 100 Watt styrka som numera har ersatt våra tidigare 30 och 60 Watt lampor.

Utvecklingen av dessa lampor har pågått under en längre tid och genom att försöka lösa så många saker på en och samma gång har vi både kunnat öka styrkan, livslängden och kvaliteten, pressa priset och tillföra fler funktioner med högre mångsidighet än tidigare modeller.
Under utvecklingsprocessen har vi passat på att ytterligare förfina vårt fullspektrum-ljus. Vi har nu har en än bättre färgåtervinning än tidigare modeller och dessa nya lampor levererar nu ett än mer naturligt ljus än tidigare, men vi använder fortfarande samma effektiva våglängder som i föregående modeller- våglängder som både påverkar växten under tillväxt, blomning och fruktgivning, men även våglängder som har påverkan på färgpigment och smak som växter producerar. Kort och gott, växterna får exakt det ljus som de behöver för att de ska växa och må bra.

Belysningen är som tidigare komplett och färdig att användas direkt ur kartongen. Det är också som tidigare ett fläktlöst lamphus vilket innebär att kylningen är helt passiv, ljudlös och att lampan kan hänga så väl inomhus som i våta miljöer. Utöver det har vi valt att förbättra två saker med lamphuset från föregående modell av växtbelysning. Vi använder numera utbytbar strömsladd vilket innebär att du själv väljer den längd som passar din användning bäst med valmöjligheter på 1, 3 och 5 meter. Tack vare att vi lyckats öka effekten med 40% har vi nu samlat allt under en och samma ljusvinkel i dessa nya lampor. Ljusvinkel är nu 90 grader och lamporna använder idag värmehärdad optik av borosilikat-glas istället för plastoptik. Att använda glaslins ger bättre ljusgenomsläpp utan risk för att optiken tar skada av värme från lampan som annars ytterligare försämrar ljusgenomsläppet.

Växtbelysning levereras med konsol som tillåter upphängning på vägg eller montering i tak. Efter upphängning kan belysningen vridas runt sin konsol så att ljuset kan riktas dit det behövs och där trivselfaktorn blir bäst.

Senaste LED tekniken med nya funktioner

En stor del av arbetet med att utveckla våra nya modeller har berört utvecklingen av LED kretskortet. De tidigare modeller som denna växtbelysning nu ersätter har använt enskilda LED dioder där var färg är synlig när man tittar upp i lampan. I dessa nya lampor använder vi istället den senaste LED tekniken där vi placerat alla våra LED dioder i grupp på ett och samma kretskort, så kallat COB. Vi använder utöver det inte de mindre effektiva fosfor COB som vanligtvis finns i LED växtbelysning idag (oavsett om det är fullspektrum eller vanliga vita LEDs som används) för att kostnadsreducera produkter utan går på samma linje som tidigare och använder monokroma LED chip för att få ett så optimerat spektrum som möjligt per watt men även för att uppnå bättre färgblandning än tidigare. Till skillnad från fosfor chip tillåter monokroma våglängder oss att med precision lägga all energi exakt på de ställen i spektrumet där de behövs och tack vare att vi bygger allt med COB teknik kommer vi också helt ifrån den visuella aspekten där var enskild färg i vårt spektrum blir direkt synlig. Våra nya modeller blir på så vis som en vanlig lampa till utseende men bibehåller fortfarande all optimerad funktion för växter.
Våra COB kretsar är framtagna hög standard för att bibehålla spektrumstabilitet och livslängd. Kretsen är monterad på extra kraftig aluminium samt guldunderlag för LED kretsarna vilket hjälper värmeavledning till lamphuset. Normalt produceras den här typen av kretskort med antingen silver eller tenn-underlag men båda dessa material kan förändras kemiskt under värme vilket kan leda till försämrad funktion och livslängd, något som guld inte gör.

Förutom att tekniken vi använder ger ett trevligare helhetsintryck har vi nu också lyckats komplettera belysningen med dimbar funktionalitet som kan styras genom vanlig extern dimmer som kopplas mellan lampa och vägguttag.
Våra kretskort görs idag helt med maskin vilket ökar stabilitet och livslängd för vår växtbelysning men vi har också varit försynta och överkompenserat med LED dioder på våra kort, vilket innebär att vi kunnat sänka den slutliga effekten av kortet och på så vis öka livslängden ytterligare för dioderna så även då våra LED kort drar 50 Watt sitter där i verkligheten dioder till 100 Watt totalt på dem- allt för att öka stabilitet och livslängd.

Efter noggrann granskning och förbättring av olika delar av produktionsprocessen har vi kunnat nästan dubbla ljusets effekt jämfört med föregående modell och lagt till ny funktionalitet samtidigt som vi behåller de nya lamporna i samma prisklass som de ersatta modellerna. Detta har vi delvis uppnått genom närmre arbete med olika fabriker men också då vi valt att flytta hem de delar av produktionen till Sverige. Det innebär inte bara att vi kan ge bättre pris till kund utan också att vi har bättre kontroll över produktionsprocessen och kvalitetskontrollen.

Optimerat spektrum för växter och ökad trivsel inomhus

Vi har tagit fram ett eget helt unikt spektrum som vi optimerat både för växter och för människor.
Gemmas filosofi är, att med så hög effektivitet som möjligt förse växter med det spektrum som de kräver genom alla växtstadier samtidigt som vår växtbelysning ska vara behaglig att använda i vardaglig eller arbetsmiljö för att öka och främja trivsel.
Till skillnad från andra tillverkare av växtbelysning har vi ett bredare spektrum som inte huvudsakligen enbart är anpassat för klorofyll utan tar hänsyn till alla grupper av växtpigment samtidigt som dessa våglängder kombineras I ett förhållande som ger bra färgåtervinning vilket framhäver alla färger och nyanser hos växterna på ett effektfullt men välbalanserat sätt. Vårt spektrum lämpar sig således för året runt bruk, för alla typer av växter och främjar både blad, stam, blom och fruktutveckling. Belysningen går bra att odla under men även som växtbelysning för inomhusväxter, träd och palmer där dagsljuset inte når till eller det finns för lite av det.

Den här 50 Watt växtbelysning lämpar sig bra till uppdragning av plantor för utsådd men även för underhåll av växter året runt och är lämplig att belysa växter upp till 2 meter i höjd som tar upp en area av 1-2kvm och placeras då på ett avstånd om ca 1-2m från golv. Lampan passar också bra för odling av alla typer av gröna- men också blom och fruktgivande växter och bör då inte övergå ett avstånd över 1m från golv.

Växtlampa 50 Watt
1699 Kr

Teknisk specifikation

R, G, B, W, NIR
(45, 26, 18, 6, 5 Watt) / 2 Watt
Brinntid
50 000 timmar
Belysningsstyrka, 1m
5000 Lux
Ljusvinkel
90°
Sockel
Ingen. Monteringsbar sladd med valbar längd.
Dimensioner BxDxH
240mm, 80mm, 190mm
Vikt
2 Kg
Garanti
2 år
Driftkostnad
8.75 Kr/månad, 90 Öre/Wh, 18 timmar/dygn
Märkning
CE, RoHS, IP65