9 Watt COB växtlampa

9 Watt växtlampa med GU10, E14 och E27 sockel

Efter en lång tids utvärdering och utveckling kan vi äntligen presentera vår senaste utökning av kostnadseffektiva och effektfulla växtlampor. Vi har i utvecklingsprocessen försökt standardisera så många delar som möjligt så vi än en gång kan erbjuda våra lampor med bättre kvalitet och bättre pris än tidigare. Efter vi nu flyttat hem delar av produktionen till Sverige samt brutit upp delar i produktionsledet är det nu möjligt för oss att erbjuda denna växtlampa till 20% lägre pris än tidigare motsvarande modell.

Vår nya COB växtlampa består av ett stilrent, vitt lamphus med god värmeavveckling av PAR16 diameter för att passa i alla GU10 och E14 sockel-hållare. Växtlampan utmärker sig också genom att vi nu erbjuder den till de tre mest vanliga lampsocklarna som används idag, därför finns de tillgänglig som GU10, E14 (liten sockel) och E27 (stor sockel).
Liksom vår mindre 5 watt växtlampa har vi också rustat den här med en lins som sprider ljuset i 45 grader då det är en bra spridningsvinkel både ur ett funktionellt men även estetiskt perspektiv. Det ger en god koncentration av ljus trots den låga energiförbrukningen, men vinkeln är också smal nog att inte verka bländande när man tittar mot växtlampan. Belysning till växter i inomhusmiljö måste vara både tilltalande likväl fylla alla de ljusbehov växter har. Gemma växtlampor utmärker sig då vi lägger stor vikt vid detta så vår belysning smälter in bra i både hem och företagsmiljö.

Funktionell och estetisk COB belysning till växter

En helt ny COB krets har standardiserats för dessa nya lampor. Beteckningen COB står för ”chip on board” som innebär att samtliga LED-chip är monterade med maskin på ett litet kretskort vilket installeras i lampan. Den främsta fördelen med den här tekniken när det kommer till fullspektrumbelysning är att alla frekvenser av ljus kombineras och strålar genom optiken samtidigt. Effekten blir ett mer homogent ljus vilket är viktigt när man eftersträvar funktionella växtlampor och estetiskt tilltalande växtlampor. Man ser med andra ord inte de individuella färgerna i spektrumet som man gör med växtlampor där COB inte används. När man tittar mot växtlampan syns ett estetiskt vitt sken som fungerar bra som belysning inomhus men som huvudsakligen är optimerad belysning till växter och deras olika pigment samt växtstadier.

Förutom ovannämnda använder vi numer enbart guldplätering i sammansättningen av våra COB kretsar. Eftersom värme är den största skadliga faktorn när det kommer till LED belysning i drift har vi också överdimensionerat kretsens egenskaper så den kan drivas på halv styrka för att uppnå växtlampans maxeffekt. Detta innebär att lysdioderna utsätts av minskad stress från värme vilket i tur ger en mycket bättre livslängd.

Växtlampa för odling samt året-runt användning

Vi har i samband med utvecklingen av vår nya växtlampa passat på att ytterligare förfina vårt spektrum. Våra nya optimeringar innebär ett bredare spektrum än tidigare och innehåller frekvenser från hela spektrumet, inklusive IR (utom UV) i en mer neutral ljus-ton.
Med vårt nya spektrum uppnår vi en ljustemperatur på runt 5500 Kelvin med 750 Lux eller 360 Lumen vid en meters avstånd från växtlampan och ett PAR värde på 1100 μmol/s vid 10cm avstånd.

Denna växtlampa passar till alla typer av växter oavsett om det enbart är klorofyllproducerande, blommande eller fruktgivande. Lampan passar utmärkt som året-runt belysning för växter som behöver extra ljus men fungerar även till odling av grönsaker och blommor inomhus. Vi rekommenderar att lampan används på ett avstånd mellan 20-150cm beroende på hur mycket naturligt ljus det finns tillgängligt under dagen och vad syftet med växtlampan är. För underhåll av växter går det bra att ha lite längre avstånd, men vid odling är det starkt rekommenderat att ha växtlampan på närmre avstånd.

Observera, om lampan används tillsammans med en lampskärm/reflektorskärm som omsluter lampan bör skärmen ha ventilationshål på sidorna eller i toppen. Om lampskärmen inte är ventilerad och värmen stannar kvar i skärmen kan detta påverka lampans livslängd.

Videorecensioner av Gemma LED 9 Watt COB växtlampor


GU10

9 Watt GU10, 1 st
379 Kr

GU10

9 Watt GU10, 2 st
599 Kr

GU10

9 Watt GU10, 4 st
1059 Kr

GU10

9 Watt E14, 1 st
379 Kr

GU10

9 Watt E14, 2 st
599 Kr

GU10

9 Watt E14, 4 st
1059 Kr

GU10

9 Watt E27, 1 st
379 Kr

GU10

9 Watt E27, 2 st
599 Kr

GU10

9 Watt E27, 4 st
1059 Kr

Teknisk specifikation

Växtlampa
Fullspektrum, R, G, B, W, NIR
Brinntid
50 000 timmar
Belysningsstyrka, 1m
750 Lux
Ljusvinkel
45°
Sockel
GU10, E14 och E27
Dimensioner
Ø 49 mm, H 77 mm ex sockel
Vikt
0.125 Kg per lampa
Garanti
2 år
Driftkostnad
4.37 Kr/månad, 90 Öre/Wh, 18 timmar/dygn
Märkning
CE, RoHS